::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

ارتباط شکم خالی و طعم عالی

يک مطالعه تازه نشان داده است که وقتی انسان گرسنه است، غذاها برای او لذيذتر می شوند.

پروفسور زورو از دانشگاه مالاوی، در جنوب غربی آفريقا، آزمايش های خود را به روی 16 مرد که صبحانه را از برنامه غذای روزانه خود حذف کردند انجام داد.او دريافت که داوطلبان به هنگام گرسنگی حساسيت بيشتری نسبت به شيرينی و شوری نشان می دهند، درحالی که حساسيت آنها نسبت به تلخی پيش و پس از صرف غذا ثابت ماند.

پروفسور زورو گفت ثابت ماندن حساسيت قوه چشايی نسبت به تلخی، نشان می دهد که بدن در هر شرايط قادر به شناسايی مواد سمی است.به گفته وی اين ساز و کار طبيعی بدن برای طرد غذاهايی است که برای خوردن مناسب نيستند.وی گفت به عقيده وی فرد به هنگام گرسنگی به شيرينی و شوری حساس تر است، زيرا بدن سعی دارد به فرد بگويد که نياز به تغذيه دارد.آزمايش های وی نشان داد که حساسيت فرد به شيرينی و شوری پس از تغذيه به طور چشمگيری کاهش پيدا می کند.هيچ يک از داوطلبان اين مطالعه الکلی يا سيگاری نبودند و هيچ يک از آنها بيش از اندازه چاق يا دچار ضعف بهداشتی نبودند. اين عوامل معمولا قوه چشايی انسان را مختل می کند.نتيجه اين مطالعه در نشريه "بی ام سی نوروساينس" (BMC Neuroscience) منتشر شده است.منبع خبر

***حتما شما هم اين ضرب المثل را شنيده ايد :آدمی اگر واقعا گرسنه باشد حتی سنگ را هم ميخورد!خيلی از ما ها در ايام کودکی و نوجوانی وقتی از خوردن غذايی امتناع ميکرديم و يا نسبت به کيفيت آن ابراز نارضايتی ميکرديم و يا اظهار ميداشتيم اين غذا را دوست دارم و اون يکی را دوست ندارم ..... اين جمله را از بزرگترها ميشنديم ولی آيا هيچ کدام از ماها فکر ميکرديم که اين يک واقعيت علمی است؟آيا باور داريم که در پشت هر يک از ضرب المثلها و جملاتی که تعداد آنها در فرهنگ غنی ادبيات فارسی کم نيست يک واقعيت و يا يک تجربه نهفته است؟حال خواهشی که از دوستان دارم اينست که هر کدام ضرب المثل و يا الفاظی در ارتباط با غذا و عوامل وابسته به آن ميدانند برای اينجانب ارسال دارند يا با گذاشتن کامنت انرا به آگاهی عموم برسانند.منتظر شما هستم

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٧:٢٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٢/۱٢/۱٠
comment نظرات ()