::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

Meats

با توجه به سوال مکرر دوستان عزيز امروز در مورد ترکيبات غذايی گوشت به صورت فهرست وار و خيلی جزئی صحبت ميکنيم.دوستان علاقه مند ميتوانند به بخش لينکها در قسمت Meat&Poultryمراجعه نمايند.

-گوشت منبع اصلی و مهم تامين پروتئين با منشا حيوانی در غذای روزانه بشر ميباشدکه در صورت مصرف متعادل و به اندازه لازم اثرات نيکی در تمام اعضاء ودستگاههای بدن خواهد داشت.به طور کلی يک شخص بالغ روزانه به ۱۵۰-۲۰۰گرم گوشت نياز دارد و از سن ۵۰ سال به بالا بايد از اين ميزان کاست.

ترکيبات گوشت در حيوانات مختلف متفاوت بوده و در يک نوع دام و لاشه نيز متفاوت ميباشد.مثلا ميزان چربی در بخش قلوه گاه بيشتر از ساير قسمتهاست.درصد مواد تشکيل دهنده در گوشت سفيد و قرمز را در زير ملاحضه مينماييد.

                   درصد مواد تشکيل دهنده گوشت بعضی از پستانداران ـگوشت قرمز

نام حيوان                 آب           پروتئين              چربی             گلوسيد

گوسفند                  ۶۳.۵             ۱۸                   ۱۷.۵            ۰.۰۷

بز                             ۷۳             ۲۰                     ۶                  ۰

خرگوش                     ۶۸            ۲۰.۸                  ۱۰.۲              ۰

                  درصد مواد تشکيل دهنده گوشت پرندگان-گوشت سفيد

نام پرنده              آب               پروتئين                چربی             گلوسيد

اردک                    ۵۴                ۱۶                        ۲۸                   ۰

بوقلمون               ۵۸.۳            ۲۰.۱                       ۲۰.۲                 ۰

مرغ                     ۷۵              ۲۱.۶                        ۲.۷                  ۰   

غاز                      ۵۱               ۱۶.۴                       ۳۱.۵                ۰

                  درصد مواد تشکيل دهنده گوشت ماهيان-گوشت سفيد

نام ماهی            آب                 پروتئين                  چربی                گلوسيد

قزل آلا                 ۷۵                 ۱۹                          ۲                       ۰

ماهی آزاد           ۵۵                  ۱۹                          ۶                       ۰

خاويار                 ۳۶                  ۳۴.۴                      ۱۶.۷                   ۰

تون(قوطی)         ۵۷.۷              ۲۷.۷                        ۱۱.۸                 ۰

ميگو                   ۷۰                     ۲۳                          ۱                   ۰ 

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٧:٤۳ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٢/۱۱/٢٠
comment نظرات ()