::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

Pizza

يکی از غذاهايی که طرفداران زيادی دارد پيتزا است.هر چند که گفته ميشود پيتزا يک غذای ايتاليايی است ولی مردم هر کشوری با توجه به ذائقه خود انواع خاصی از پيتزا را طبخ و مورد استفاده قرار ميدهند.شايد شما هم تصميم داشته باشيد يک مغازه پيتزايی در يک نقطه خوب شهر داشته باشيد.(اين روزها اگر کمی دقت کنيد فقط با فاصله چند صد متری ميتوانيد مغازه های پيتزايی را ملاحضه نماييد!!!)اين روزها چندين شرکت مواد غذايی هم اقدام به عرضه پيتزا های يخ زده آماده طبخ ميکنند که در اکثر سوپر مارکتها محصولات گوناگون آنها به چشم ميخورد.

 يکی از عمده ترين فاکتورهای موثر در جهت خوشمزه بودن يک پيتزا خمير(Dought) آن باشد.اکثر کسانی که خمير پيتزا را آماده مينمايند مواد بکار رفته در آنرا به صورت حجمی محاسبه کرده و خمير نهايی را آماده مينمايند.

پيشنهاد ميکنم فرمول مورد استفاده در جهت آماده سازی خمير پيتزا را به صورت وزنی در نظر بگيريد که در اين صورت با توجه به ميزان مورد نياز ميتوانيد وزن را تنظيم نماييد.و بهتريت راه هم اينست که وزن يک کيسه آرد مورد مصرف را به عنوان ۱۰۰٪ در نظر گرفته و بقيه مواد را با توجه به آن تنظيم نماييد.متوجه باشيد که يکی از عوامل موفقيت داشتن فرمول مناسب خمير و حفظ کيفيت آن در طول روزهای مختلف است.در زير يک نمونه فرمولاسيون خمير پيتزا معرفی ميشود که با کمی تغييرات شايد بتوانيد به فرمول ايده آل خود برسيد.به عنوان مثال اگر وزن کيسه های آرد مورد مصرف ۴۰ کيلو گرمی باشد:

۱-آرد ۴۰ کيلو(۱۰۰٪در نظر گرفته شود)

۲-نمک۰.۷کيلو گرم(۱.۷۵٪)

۳-روغن مايع گياهی۱.۲کيلو گرم(۳٪)

۴-افزودنيها شامل شکر و مخمرو غيره۰.۲کيلوگرم(۰.۵٪)

۴-آب ۲۲.۸کيلو گرم(۵٪)

در خاتمه وبسايت دو کمپانی بزرگ پيتزا در کانادا خدمتتان معرفی ميگردد.البته اکثر عزيزان ساکن آمريکای شمالی با آنها آشنا هستند و بيشتر جهت آشنايی عزيزان داخل کشور ميباشد که با مراجعه به بخش منو موجود در اين وبسايتها ميتوانند انواع پيتزاهايی را که در اينجا طبخ ميشود پيدا نمايند:

Pizza-Pizza    و      Pizza hut

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٦:۱٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٢/۱۱/۱۳
comment نظرات ()