::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

Canola Oil

حتما شما هم تاکنون بارها از روغن مايع کانولا استفاده نموده ايد بدون آنکه به عبارتی که بر روی برچسب آن نوشته شده نيم نگاهی بکنيد؟خب با سوالی که دوست عزيز آقا رامين کرده اند من نيز بر آن شدم که بدانم واقعا روغن کانولا چيست؟خب به عنوان مثال روغن زيتون از زيتون تهيه ميشود و روغن افتابگردان از آفتابگردان.پس قضيه کانولا چيست؟

در حقيقت کلمه کانولا ترکيبی است از کانادا+روغن(canada+oil=canola)گياه اصلی که جهت گرفتن روغن از آن مورد استفاده قرار ميگيردrapeseed (فکر کنم نوعی از خانواده کلم باشد ولی مطمئن نيستم)نام دارد و در حقيقت روغنی که از اين گياه استخراج ميشود مصرف صنعتی دارد!!!ولی دانشمندان با تغييرات ژنتيکی که بر روی اين گياه انجام داده اند گياه جديدی بوجود آورده اند که روغن کانولا را از آن استخراج مينمايند که ادعا ميشود بهترين رنج اسيدهای چرب را دارد.

اسم شيميايی روغن کانولا در سيستم بوتانيکالBrassica napus است و منشا اين روغن کشور کاناداست.يکی از بزرگترين توليدکنندگان و عرضه کنندگان آن شرکتCanola Harvest است که محصولات خود را به صورت مارگارين ويا ۱۰۰درصد روغن ويا روغن مايع جهت سرخ کردن ارائه مينمايد.به خاطر داشته باشيد که در مضرات اين نوع روغن نيز حرف و حديث بسيار است و ميتوان گفت بيشترين اثرات جانبی که برای مصرف مداوم اين نوع روغن ذکر گرديده است مشکلاتی از قبيل ضعف بينايی و اثرات بد روی کارکرد قلب و... ميباشد.از طرف ديگه به اين نکته هم توجه داشته باشيد که روغن کانولا ساليان سال توسط مردم کشور چين و هندوستان مورد استفاده قرار ميگرفته است و هيچ گونه عوارض جانبی هم برای آن گزارش نشده است.اگر دوست داريد تصاوير گل اين گياه را ملاحضه نماييد اينجا را کليک نماييد.به هر صورت در مورد مصرف کردن يا نکردن آن من هيچگونه نظر شخصی ندارم و فقط  ميخواستم با آن آشنايی بيشتری داشته باشيم.از اينکه در ايران هم توزيع ميشود يا خير اطلاعی ندارم و اگر دوستان عزيز در داخل ايران مارا از اين قضيه آگاه سازند ممنون خواهم شد.full story 

 

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٧:۱٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٢/۱۱/۱۱
comment نظرات ()