::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

کاهش نمک غذا جان هزاران نفر را نجات می دهد

Health and Salt

پژوهشگران می گويند اگر مقدار نمکی که همراه با غذا مصرف می شود از روزی 12 گرم به 3 گرم کاهش داده شود، تعداد مرگ و مير سالانه در اثر سکته مغزی و ناراحتی های قلبی در بريتانيا تا 52 هزار نفر کمتر خواهد شد.بر اساس گزارش اين محققان در نشريه "هايپرتنشن" (Hypertension)، يا فشارخون، در حالی که حدود 80 درصد نمک مصرفی مردم در روز همراه با غذاهای کنسرو شده مصرف می شود، نقش صنايع غذايی در اين رابطه تعيين کننده است. برای کاهش نمک مصرفی بخش عمده ای از جمعيت بريتانيا فقط لازم است صنايع غذايی به محصولات خود نمک کمتری اضافه کنند.اين پژوهشگران، از دانشکده پزشکی بيمارستان سن جرج در لندن، گفتند حتی کاهشی ناچيز در ميزان نمک، مثلا 10 درصد يا يک گرم در روز، می تواند سالانه از سکته مغزی و حمله قلبی شش هزار نفر جلوگيری کند.در بريتانيا، سکته مغزی و ناراحتی های قلبی سالانه جان 250 هزار نفر را می گيرد.مصرف بيش از حد نمک می تواند منجر به بالا رفتن فشار خون شود که خود يکی از عوامل بروز سکته مغزی و عارضه های قلبی است.به تخمين محققان اگر بزرگسالان مصرف روزانه نمک خود را به شش گرم کاهش دهند - يعنی ميزانی که دولت توصيه می کند - هرساله 35 هزار نفر کمتر خواهند مرد.

اقدام صنايع غذايی :گروه "اقدام هماهنگ عليه نمک برای سلامت" موسوم به "سی ای اس اچ"Consensus Action on Salt and Healthکه در اين تحقيقات دست داشته است، گفت صنايع مواد غذايی بايد از ميزان نمک در محصولات توليدی خود بکاهند.اين گروه می گويد اين آسان ترين راه برای کاهش نمک مصرفی مردم است و آنها اصلا متوجه اين تغيير هم نخواهند شد.اما صنايع مواد غذايی و نوشيدنی می گويند آنها خود به صرافت اين کار افتاده اند و پيش از نشر اين گزارش ميزان نمک در محصولاتی مانند نان را کاهش داده اند."فنگ هی"، يکی از تنظيم کنندگان گزارش منتشر شده در مجله هايپرتنشن، گفت: "پژوهش های ما نشان داده است که نحوه واکنش بدن با ميزان کاهش نمک مصرفی ارتباط مستقيم دارد. هرچه مصرف نمک کمتر باشد، ميزان فشار خون فرد هم پايين می آيد."آقای هی ادامه می دهد: "تحقيقات گسترده در مورد ارتباط فشار خون با مرگ و مير در اثر سکته مغزی و ناراحتی قلبی به ما کمک کرد تا شمار کسانی را که می توان با کاهش مصرف نمک نجات داد، محاسبه کنيم."وی افزود: "ما نشان داديم که کاهش مصرف نمک برای مثال از متوسط روزانه 12 گرم به روزی 3 گرم، از مرگ 20 هزار و پانصد نفر در اثر سکته مغزی و 31 هزار و چهارصد نفر در اثر بيماری های قلبی در سال جلوگيری می کند. اين معادل سالانه تقريبا 52 هزار نفر است."Full Story

 

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۱۱:۳۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٢/۱٠/٢٤
comment نظرات ()