::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

ارزش غذايی نوشابه های گازدار

تاثير نوشابه هاي گازدار در اختلالات خواب

نتيجه مطالعات جديد دانشمندان امريكايي نشان مي دهد كودكان و نوجواناني كه در خوردن نوشابه هاي گازدار زياده روي مي كنند مبتلا به اختلالات خواب و درد در ناحيه سر مي شوند . در اين مطالعه امده است نوشابه هاي گازدار بدليل دارا بودن ميزان قابل توجهي قند و كافئين در توازن غذايي كودك اختلال ايجاد مي كنند . در اين مطالعه 191 نوجوان 14 تا 17 ساله به مدت دو هفته از نظر غذا و خواب كنترل شدند و نتيجه نشان داد ان دسته از افرادي كه بيشتر نوشابه هاي گازدار خورده اند بيشتر به اختلالات خواب - چرت زدن و سستي در روز مبتلا شدند .همچنين در تحقيق ديگري كه كودكان 6 تا18 سال مورد مطالعه قرار گرفتند ثابت شد كودكاني كه هر روز 5/1 ليتر نوشابه گازدار مي خورند ، بيشتر از سر درد رنج مي برند.
شبکه اطلاع رسانی بهبهان

 نوشابه های گاز دار و مضرات آنها

نوشابه های گازدار ترکیبی از گاز دی اکسید کربن ، مواد افزودنی ، شکر صنعتی و آب است . وجود بعضی از مواد نگهدارنده و نیز اسید بنزوئیک از جمله عواملی است که افراط کنندگان در مصرف نوشابه های گازدار رو بسوی بیماریهای صعب العلاج و سرطان سوق میدهد . برخی افراد مصرف نوشابه های گازدار رو بعد از صرف غذا دوست دارند و بعلت دمای پایین این نوشابه ها تاثیر آنزیمهای گوارشی کم شده و موجب استرس در دستگاه گوارش میشود و نتیجتاٌ غذای کمتری جذب میشود و باقی ماندن غذای هضم نشده باعث ایجاد سموم و گازهایی بدبو میگردد که از طریق جذب روده ای وارد خون شده و به تمام بدن منتقل میشود . پخش سموم در بدن باعث پیشرفت بیماریهای گوناگون خواهد شد .
PH متوسط نوشیدنیهای غیرالکلی ۴/۳ میباشد که باعث ایجاد یک محیط اسیدی قوی شده و سلامت دندانها را به مخاطره میافکند . ضمناٌ نوشابه های گازدار به سرعت یافتن روند ابتلا به پوکی استخوان بعد از ۳۰ سالگی کمک میکند .نقل از پيک تندرستی

نوشابه باعث چاقي كودكان مي شود

مصرف نوشابه هاي گازدار به علت داشتن كالري زياد موجب چاق شدن كودكان مي شود. محققان دريافتند افزايش وزن كودكاني كه روزانه بيش از۳۵۰ سي سي نوشابه گازدار مصرف مي كنند در مقايسه باافزايش وزن كودكاني كه روزانه كمتر از ۱۸۰ سي سي از اين نوشابه ها مي نوشند بسيار بيشتر است. به گفته محققان كودكان زماني كه به نوشابه دسترسي داشته باشند، نوشابه را به شير ترجيح مي دهند و ميزان فسفر، منيزيم، كلسيم، پروتئين و ويتامين دريافتي آنها نيز با افزايش مصرف نوشابه ها كاهش پيدا مي كند.روزنامه شرق شماره۱۰۶

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۱:٢٠ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٢/۱٠/٢٤
comment نظرات ()