::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

بستني‌هاي سنتي و آب ميوه‌هاي تهيه شده در قنادي‌ها و آب ميوه فروشي‌ها آلوده هستند

نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد كه بستني‌هاي سنتي و آب ميوه‌هاي تهيه شده در قنادي‌ها و آب ميوه فروشي‌ها داراي آلودگي ميكروبي هستند.به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نتايج تحقيقات دكتر ابوالقاسم جزايري و دكتر حميدرضا صادقي پور پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي تهران و دكتر محمد عفت پناه پژوهشگر بخش ميكروبيولوژي، ‌آزمايشگاه مرجع وزارت بهداشت كه به « بررسي آلودگي ميكروبي بستني‌هاي سنتي و آب ميوه‌هاي دست ساز (آب هويج، شير نارگيل) در واحدهاي صنفي قنادي و آب ميوه فروشي در تهران» پرداخته‌اند، مي‌افزايد: اكثر بستني‌هاي سنتي و غيرسنتي تهيه شده در واحدهاي صنفي قنادي و آب ميوه فروشي و همچنين آب ميوه‌هاي توليدي در اين واحدها از جمله آب هويج و شير نارگيل داراي آلودگي ميكروبي و غيرقابل مصرف بوده‌اند.محققان پيشنهاد كرده‌اند بايد زمينه تهيه و تامين تكنولوژي مناسب براي صنايع تبديلي و نگهداري مواد غذايي برای محصولاتي چون بستني و آب ميوه‌ها فراهم آيد، تا از توليد و عرضه مواد غذايي، غير صنعتي و دست ساز چون بستني سنتي و آب ميوه‌هاي شير نارگيل و آب هويج جلوگيري شود.
از طرفي آموزش اجباري متصديان تهيه و عرضه مواد غذايي در رابطه با رعايت بهداشت فردي، بهداشت اماكن و ساختمان، بهداشت لوازم كار و بهداشت مواد غذايي مورد بررسي و تاكيد قرار گرفته و از ادامه فعاليت واحدهاي صنفي كه معيارهاي بهسازي و بهداشتي در عرضه محصولات را رعايت نمي‌كنند، جلوگيري شود.
ضرورت وجود يک ارگان ذيربط در ارتباط با ايمنی مواد غذايی در کشور ضروری به نظر ميرسد.اين درست که هم اکنون اداره هايی هم چون اداره نظارت بر مواد غذايی يا بهداشت محيط يا غيره در اين زمينه فعال هستند ولی بحث ايمنی در مواد غذايی به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان به حدی مهم و ضروری است که بايستی ارگانی مستقل و با هويتی مشخص برای اين منظور در کشورمان در نظر گرفته شود که علاوه بر آموزش نقش محوری در سازماندهی ايمنی مواد غذايی در سطح کشورداشته باشد.خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران   سرويس پژوهشی
  

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٤:٢٧ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٢/۱٠/۱٦
comment نظرات ()