::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

Water Quality-Hardness

يکی از اولين کارهای کنترل کيفيت در هر کمپانی مواد غذايی کنترل کيفيت آب مصرفی برای توليد محصولات است و يکی از مهمترين اين پارامترها اندازه گيری سختی آب است که روشها و دستورالعملهای مختلفی جهت اندازه گيری آن وجود دارد.جهت پاسخ به درخواست يکی از دوستان عزيز يکی از روشهای سريع و در عين حال ساده تيترومتری را در زير خدمتتان عنوان ميکنم.در صورتی که دوستان روشهای ساده ديگری سراغ دارند خوشحال ميشم به اطلاع بقيه هم برسانند.(البته ساده ترين راه استفاده از کيتهای آماده است است ولی چون امکان استفاده آن برای همگان ميسر نيست ميتوان از اين روش استفاده کرد)

  • مقدار ۵۰ سی سی  نمونه را برداشته و حدود ۰.۵ گرم *معرف اريو کروم بلاک تی به آن اضافه کرده و سپس چند قطره بافر ۱۰.۴ به آن اضافه ميکنيم.رنگ شرابی بوجود آمده  را(در صورتی که آب سختی داشته باشد)با محلول EDTA**يک صدم مولار تيتر کرده تا به رنگ آبی تبديل شود.عدد مصرفی را در ۲۰ ضرب کرده تا ميزان سختی آب بر حسب کربنات کلسيم بدست آيد.                                       *۱گرم اريو کروم خشک را با ۹۹ گرم کلريد سديم در هاون ساييده و سپس استفاده میکنيم.  **جهت بدست آمدن محلولEDTA يک صدم مولار ۳.۷۲ گرم آنرا در يک ليتر حل نماييد.

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٩:۳٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۳/٦/۱٥
comment نظرات ()