::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

Study: Low-Fat May Not Be Best for Heart

نتيجه يک تحقيق دريکی از دانشگاههای نيو يورک امريکانشان داده پايين آوردن بيش از اندازه چربی در رژيم غذايی روزانه نه تنها مناسب نيست بلکه باعث کاهش ميزان HDLيا همان کلسترول خوب خواهد شد. 

در اين تحقيق ۱۱ نفر دارای رژيم غذايی کم چربی(کمتر از ۱۹ درصد کالری غذايشان حاصل از چربی بوده)به مدت سه هفته تحت نظر بودند و مشخص شد که ميزان HDLخون آنها بر خلاف انتظار کاهش يافته است.برای اطلاعات بيشتر اينجا کليک نماييد.

  • A relatively high amount of fat in the diet may be a boon to a healthy person's cholesterol levels, according to a small study from researchers at the State University of New York at Buffalo. On the other hand, limiting fat intake too much could have the opposite effect. Researchers found that when 11 healthy but sedentary adults followed a very low-fat diet (19% of calories from fat) for three weeks, they saw a drop in their HDL cholesterol, the "good" cholesterol believed to protect against heart disease.                Full Story 

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۱٢:٥٢ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۳/٢/۱٧
comment نظرات ()