::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

قهوه‌ي موكا

شايد تاكنون نام قهوه‌ي موكا را درمنوي رستوران يا كافي‌شاپي ديده و از طعم ويژه‌ي آن لذت برده باشيد. اين قهوه از تركيب قهوه‌ي دم شده با شكلات به دست مي‌آيد و جادوي نهفته درون دانه‌هاي قهوه و شكلات را يكجا دراختيار مي‌گذارد. نام اين قهوه از بندري قديمي در كشور يمن گرفته شده است. بندري كه در معرفي قهوه به جهان نقش بسيار مهمي داشته است.
موكا كه عربي آن الموخاه است بندري در جنوب غربي يمن و در كنار درياي سرخ است. هر چند بيشتر محققان اعتقاد دارند كه اتيوپي مهد قهوه‌ بوده اما اين بندر موكا بوده كه قهوه را به جهانيان عرضه كرده است. زيرا از قرن 15 م به بعد عرب‌ها ( كه تجارت قهوه منحصراً در اختيار آنان بوده) تقريباً همه‌ي دانه‌هاي قهوه‌ي خود را از بندر موكا به ساير نقاط صادر مي‌كردند.
علاوه بر اين، خود يمن نيز يك نوع قهوه‌ي منحصر به فرد توليد مي‌كرد كه از لحاظ كيفي بسيار عالي بود.
اين قهوه كه در مزارع حاصلخيز يمن پرورش مي‌يافت داراي طعم شكلاتي بوده و به جهت خاك مرغوب اين كشور نظير آن در ساير نقاط ديده نمي‌شد. البته در آن زمان بيشتر قهوه‌ي صادر شده از موكا، به ساير كشورهاي اسلامي انتقال مي‌يافت اما در اواخر قرن 17 م قهوه‌ي موكا به اروپا رسيد.
هلندي‌ها به رغم محافظت شديد عرب‌ها از دانه‌هاي قهوه، به تعدادي از آنها دست يافتند. و پس ازمدتي اين دانه‌ها را در مستعمره‌ي خود يعني كشور اندونزي كشت و زرع كردند كه البته اين كار عمدتاً در جزيره‌ي جاوه صورت مي‌گرفت. لازم به ذكر است كه در آن زمان كسي قهوه‌ي جاوه را هم‌رديف با قهوه‌ي موكا قرار نمي‌داد و همچنان قهوه‌ي موكا برترين نوع خود در جهان بود. زيرا خاك ويژه‌ي كشور يمن قابل مقايسه با خاك جاوه نبود. اين برتري تا قرن 19 م ادامه داشت تا اينكه عدن، موكا را كه مهم‌ترين بندر يمن بود غصب كرد و از آن زمان تجارت قهوه از اين بندر از رونق افتاد. اما نام موكا براي هميشه با نام قهوه گره خورد.
امروزه مردم دنيا موكا را جور ديگري مي‌‌شناسند. از نظر آنها موكا نوشيدني است كه از مخلوط شكلات ( چه به صورت شكلات شيرين يا پودر كاكائو و يا شيره‌ي شكلات) با قهوه‌ي دم شده مخصوصاً از نوع اسپرسو به دست مي‌آيد. اما چرا اين نوشيدني به جاي قهوه‌ي شكلاتي، موكا نام گرفت نيز داستان جالبي دارد. ماجرا از آنجا شروع مي‌شود كه احتمالاً بيشتر اروپايي‌ها با طعم قهوه، قبل از شكلات آشنايي كامل داشتند. اما هنگامي‌كه براي اولين بار شكلات را چشيدند، طعم آن را بسيار شبيه به طعم قهوه‌ي يمني يافتند.
شايد اين شباهت عجيب به نظر آيد اما اگر بدانيم كه شكلات در آن زمان به صورت يك نوشيدني تلخ و شيرين نشده همچون قهوه مصرف مي‌‌شده مسئله براي ما روشن مي‌‌شود. اين چنين بود كه نام موكا با قهوه‌ و شكلات عجين شد . اگر تاكنون از طعم ويژه‌ي موكا بهره‌مند نشده‌ايد مي‌توانيد به راحتي در خانه آن را تهيه‌ كرده و از اين معجون لذت ببريد.........(ادامه)

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٤:٢٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/۱۳
comment نظرات ()

سیستم ارسال خبر و اطلاعات قیمت، از طریق SMS ( پيام کوتاه )در صنعت مرغداری

ارسال اخبارهای صنعت مرغداری و قیمت های جوجه یکروزه، مرغ زنده، تخم مرغ و نهاده های مختلف از طریق SMS به شماره موبایل مخاطبان توسط موسسه فن آوری اطلاعات و ارتباطات صنعت مرغداری ( I.T.P ) قابل امکان و راه اندازی شد.
این اخبار و اطلاعات در هر بار ارسال به 8700 شماره موبایل که شامل شماره مسئولین، مدیران شرکتهای تولیدی، مرغداران، اتحادیه ها، تعاونی ها، متخصصين و فعالان تاثیرگذار است ارسال می گردد.
.پيش بينی می شود، شماره مخاطبان تا آخر سال به 15 هزار و تا آخر نيمه اول سال 86 به 45 هزار شماره همراه تخصصی و فعال در عرصه صنعت مرغداری برسد.
پس از طرح فکس نامه، با 6 هزار خواننده در روز و بولتن خبری، با تيراژ 10 هزار نسخه واقعه ای و خبرنامه الکترونيکی، با 10 هزار آدرس فعال در صنعت مرغداری و وب سایت خبری، اطلاعاتی www.itpoultry.com با مطالعه 4500 صفحه آن در روز توسط فعالين صنعت مرغداری و ساير پايگاه های خبری کشور، با اجرای طرح
SMS ( موبایل نامه ) تمام پروژه هایی که توسط هيات مديره I.T.P جهت اجرا در سال 85 ، تصويب و برنامه ريزی شده بود، بدون هيچ گونه تاخيری و با توکل به نام مقدس ايزد منان و پرسنل اين موسسه به بهره برداری و اجرا رسيد.
مديران روابط عمومی سازمان های دولتی و خصوصی ، مديران نمايشگاه های تخصصی در صنعت مرغداری، ستادهای برگزاری سمينارها، کنگره ها و کارگاه های آموزشی در صنعت مرغداری و حتی شرکتهای توليدی که قصد تبليغات وسيع، - در حیطه مخاطبان تخصصی خود- در صنعت مرغداری را دارند، می توانند از حمايت کنندگان اين طرح باشند.
موسسه
I.T.P در راستای توسعه فنون و روش های اطلاع رسانی مورد نياز صنعت مرغداری، سال 86 را با 3 طرح منحصر به فرد آغاز خواهد کرد که متعاقباً  اعلام خواهد شد.

 

تلفن: 66967840 - 66491531 - 66974613

www.ITPoultry.com

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٤:٢٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/٤
comment نظرات ()

قابل توجه دوستان علاقه مند به کار درکشورکاناداوامريکادرزمينه صنايع غذايی

امروز ایمیلی ازیکی ازشرکتهای کاریابی درزمینه صنایع غذایی درکاناداوامریکادریافت کردم که جهت مدیرتولیدبه دنبال شخص مناسب هستند.دوستان عزیزی که دارای سوابق وشرایط موردنظر هستند لطفاباآقای جان تماس بگیرند. متن ایمیل ایشان رادرزیرملاحضه نمایید

Hi Nader,

I found your contact details online and wanted to let you know of an exciting opening we've just received.  We are recruiting a Production Manager in Toronto. By chance would you be able to refer anyone for the role?

Key details:

***10 + years experience in pastry making, dessert preparation, baking and decoration.

*** Knowledge of HACCP, SOP and GMP

 ***Diploma (2 year) in Patisserie

Urgency is certainly a factor here­; if you happen to know­ anyone in the Toronto area that could be interested , please have them contact me right away or feel free­­ to send over a contact phone­­ # and we will reach out to provide more detail. I would be eternally grateful for any assistance. Thanks in advance Nader!

PS: the question people always ask me is, 'do we have any other positions open?' and the answer is an emphatic yes. Just check our website, or have your friends send me a resume and we'll try to take care of them.

Best regards,

John.

John Contractor

FEP Search Group

johnny@fepsearchgroup.com

Tel: 847-656-3580, x114

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٢:۱۸ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٥/۱۱/۳
comment نظرات ()