::صنایع غذایی::

تکنولوژی تولیدوعلم موادغذایی

سخنی با خوانندگان اين وبلاگ

دوستان و سروران گرامی:

در ابتدا ميخواستم از کليه عزيزانی که با فرستادن ايميل و پيغامهای مختلف مرا در ادامه راه نوشتن اين وبلاگ دلگرم مینمايند صميمانه تشکر کنم و از طرف ديگه اگر تعدادی از اين دوستان ميبينند که جواب ايميلشان رادريافت نکرده اندحمل بر بی توجهی بنده ننمايند.بلکه مطمئن باشيد ايميل کليه دوستان عزيز را به دقت مطالعه ميکنم ودرحال حاضر چون شديدا با کمبود وقت مواجه هستم سعی ميکنم آندسته از سوالهايی را که جنبه عمومی داشته وشايدبرای تعدادبيشتری از بازديدکنندگان قابل توجه باشددرابتداپاسخگوباشم.حال به سوال يکی از دوستان محترم میپردازيم:

س:به علت یک بیماری خاص به نام (جی-اس-دی) هزینه بسیاری متقبل شدم وبرای درمان به انگلستان رفتم در آنجا به من توصیه کردند که نشاسته ذرت بخورم و اکنون که در ایران هستم مشکلی در زمینه تشخیص نشاسته ذرت دارم.با توجه به تخصص شما اگر امکان دارد مرا راهنمایی کنید که بتوانم با روشی نشاسته ذرت را از سایر نشاسته ها(مثل نشاسته گندم-برنج و سیب زمینی) تشخیص دهم ؟

پ:قسمت عمده ساختمان غلات و حبوبات را نشاسته تشکيل ميدهدکه بيشتردرمغزدانه غلات و حبوبات يا همان آندوسپرم موجوداست.درحقيقت ميتوان نشاسته رايک قند متراکم درنظرگرفت.(C6H10O5)

انواع نشاسته غلات را ميتوان بوسيله آزمايش ميکروسپی مشخص نمود.(درنظرداشته باشيد که اينکاررا ميتوان با ميکروسپهای معمولی انجام داد.)بدين ترتيب که يک قطره آب را روی لام ميکروسپ قرار دهيد و مقدار کمی از پودرنشاسته رابا آن مخلوط کنيد.لامل را روی آن قرار دهيدودقت کنيدکه حباب هوا به وجود نيايد.آب اضافی اطراف لامل راميتوان بوسيله کاغذ صافی بر طرف نمود.

لام آماده شده رادر زير ميکروسکوپ قرار داده و ابتدا با ذره بين ضعيفتر و سپس با نوع قويتر آنرا مشاهده نماييد.با کمی حوصله و از روی مشخصات ميکروسکپی ميتوان انواع نشاسته را ازهم تشخيص داد.

بديهی است اگر بتوانيد يکنوع نشاسته خالص ذرت را تهيه کنيد و مشخصات ميکروسکپی آنرا ملاحضه نماييد در اين امر کمک بسزايی به شما خواهد کرد.

ـمشخصات ميکروسکپی نشاسته ذرت: گرانولهااز نظر شکل و اندازه تقريبا مشابه و چند ضلعی هستند.اندازه آنها درحدود ۱۵ميکرون است.(گاهی تا ۲۰ ميکرون)ودارای ناف گرانول Hilumگاهی ستاره ای شکل ميباشند.برای ديدن شکل شماتيک آن در اينجا کليک نماييد.

ـمشخصات نشاسته گندم:اکثرگرانولهاکروی شکل هستند ولی اندازه آنها متفاوت بوده وفاقدناف گرانول ميباشند.

***روشی که در بالا ذکر شد به نقل از کتاب کنترل کيفی و آزمايشهای شيميايی مواد غذايی تاليف دکترويداپروانه از انتشارات دانشگاه تهران ميباشد.البته روشهای مختلفی در اين زمينه عنوان شده که در کتابهای رفرنس ميتوان آنها را براحتی پيدا نمود.اگرديگردوستان در اين زمينه اطلاعات مفيدی در زمينه تشخيص انواع نشاسته از يکديگر دارند لطفا در بخش پيامها آنرا عنوان نمايند. 

   

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۳:٢۸ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/٢٩
comment نظرات ()

Canadian society of Iranian Food&Nutritional scientist-CSIFNS

آيا ميدانستيد انجمنی به نام انجمن کانادايی متخصصين ايرانی علوم غذا و تغذيه وجود دارد؟اين انجمن اقدام به برگزاری سمينارهای مختلفی در زمينه علم مواد غذايی و علوم تغذيه مينمايد.در ضمن با مراجعه به وبسايت اين انجمن ميتوانيد با لينکهای مفيدی در اين زمينه آشنا شويد.

ضمنا اين انجمن اقدام به همايش علمی موضوع Trans Fatدرجيره غذايی و عوارض ناشی از آن نموده است.سخنران آن دکتر فيروز جهانی است و زمان آن ۷ بعدازظهرروز۲۱ژانويه درهتل شرايتون های وی ۷ و لزلی ميباشد.برای اطلاعات بيشتر در اينجا کليک نماييد.

  • Canadian Society of Iranian Food &Nutritional Scientist(CSIFNS) strives to establish ,promote and provide opportunities for scientific and professional cooperation among its members and with other similar organizations. More 

***خبر تکميلی***عکسهای مربوط به اين گرده همايی را در اينجا ببينيد.

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۱٢:٢٤ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/٢٧
comment نظرات ()

The new textbook Food Microbiology

کتاب جديد ميکروبيولوژی موادغذايی

مشخصات يکی ازجديدترين کتابهای منتشرشده توسط( American Society for Microbiology)       رادرزيرملاحضه فرماييد:

Author: Thomas J. Montville, Rutgers, The State University of New Jersey; Karl Matthews, Rutgers, The State University of New Jersey
Book ISBN: 1-55581-308-9

About the Book

The new textbook Food Microbiology: an Introduction is an up-to-date entree to the inherently complex and challenging field of food microbiology.This book is organized into five major sections:

Section I. Basics of Food Microbiology

  • 1.   The Trajectory of Food Microbiology
  • 2.   Microbial Growth, Survival, and Death in Foods
  • 3.   Spores and Their Significance
  • 4.   Detection and Enumerations of Microbes in Food
  • 5.   Rapid and Automated Microbial Methods
  • 6.   Indicator Microorganisms and Microbiological Criteria

Section II. Gram-Negative Foodborne Pathogenic Bacteria

  • 7.   Salmonella Species
  • 8.   Campylobacter jejuni
  • 9.   Enterohemorrhagic Escherichia coli
  • 10. Yersinia enterocolitica
  • 11. Shigella Species
  • 12. Vibrio Species

Section III. Gram-Positive Foodborne Pathogenic Bacteria

  • 13. Listeria monocytogenes
  • 14. Staphylococcus aureus
  • 15. Clostridium botulinum
  • 16. Clostridium perfringens
  • 17. Bacillus cereus

Section IV. Other Microbes Important in Food

  • 18. Fermentative Organisms
  • 19. Spoilage Organisms
  • 20. Molds
  • 21. Viruses and Prions

Section V. Control of Microorganisms in Food

  • 22. Chemical Antimicrobials
  • 23. Biologically Based Preservation Systems and Probiotics
  • 24. Physical Methods of Food Preservation
  • 25. Industrial Strategies of Ensuring Safe Food

Number of Pages: 425
Publication Date: December 2004. Hardcover
Publisher: ASM Press
Title: Food Microbiology: an Introduction

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٦:۳٧ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/٢٢
comment نظرات ()

Organic ketchup ‘helps fight off cancer

دوتن ازدانشمندان آمريکايی به نامهای مری چاپمن وبتی ايشيداکشف کرده اندکه سوسهای گوجه فرنگی ارگانيک حاوی ميزان بيشتری ازليکوپن(رنگدانه گوجه فرنگی که درجلوگيری از سرطان موثراست)ميباشند.آنها با بررسی ميزان آنتی اکسيدان و ليکوپن بيش از ۱۳ نوع مختلف کچاب به اين نتيجه رسيدند که ۳ نوع ارگانيک آن حاوی ميزان بيشتری از ليکوپن ميباشد.هم چنين نکته قابل توجه اينست که کچاپهايی که دارای رنگ قرمز تيره تر بودند حاوی ميزان بيشتری از ليکوپن بوده اند.

پيشنهادمن:-اين هم يک موضوع قابل تحقيق بر روی انواع کچاپهای موجود در کشور و اندازه گيری ميزان ليکوپن آنها 

  • U.S. scientists have discovered that organic ketchup contains higher levels of lycopene, which protects against cancer. Scientists Mary Chapman and Betty Ishida, working at the Agricultural Research Service in Albany, CA, tested lycopene levels and antioxidant activity in 13 different ketchup brands. Their findings indicate that the three organic varieties had higher levels of lycopene, reported Just-food.com.    Full Story

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۸:۱۸ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/۱٩
comment نظرات ()

Recall

فهرست برخي از موادغذايی غير مجاز اعلام شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس بهداشت و درمان - عمومي
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي فهرست برخي از كالاهاي غير مجاز را اعلام كرد.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، اداره كل نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت توزيع، فروش و مصرف اقلام ذيل را غير مجاز دانسته و از كليه دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور درخواست كرد در صورت مشاهده در سطح عرضه، اقدامات قانوني لازم را معمول كنند. اين اقلام شامل كيك و كلوچه رشد (شكري)، قند ناب سيستان، سويا با مارك دوستان و با شماره ساخت جعلي ‌٦٢٥٦، لواش سنتي قزوين با شماره ساخت جعلي ‌١٧٣٨، مغز گردو با مارك نارمك، كنسرو ماهي تن و ساردين با مارك Roza ساخت كشور تايلند، زعفران پژهان با كد بهداشتي ‌٠٧٥/١١، رشته آش با نام مهشيد، انواع حبوبات بسته‌بندي شده با مارك‌هاي بهرمان، بالنده، آرش و سپيد، فرآورده حجيم شده بر پايه غلات با مارك جنبو، بسته‌بندي كشمش با كد بهداشتي ‌٠٠٦/١٢ / س، آلوچه و لواشك مهرايران و لواشك ميوه نيكنام، محصولات بسته‌بندي گل مك، قره قروت با نام اقاقيا يا پروانه ساخت جعلي ‌٤٩٤٨ و فرنياز با پروانه ساخت جعلي ‌٤٦٤٧است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از كليه هموطنان خواست از خريد و مصرف اينگونه كالاها خودداري كنند. 
 
 

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٦:۱٦ ‎ق.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/۱٤
comment نظرات ()

Pak Dairy Co

کمتر ايرانی است که با نام محصولات لبنی و بستنی پاستوريزه پاک آشنايی نداشته باشد.اين شرکت در سال ۱۳۳۸ به صورت سهامی خاص وتحت ليسانس شرکت فورموست آمريکاتاسيس شدولی در ساليان بعد به صورت سهامی عام وبه عضويت بورس اوراق بهادر تهران درآمد.برای آشنايی با محصولات اين شرکت در اينجا کليک نماييد.

  • One of the famoust Dairy Manufacturer company in Iran is Pak Co. More Info

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ۱٠:٤٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/٧
comment نظرات ()

New news from FDA

آخرين دستورالعمل اداره دارو و غذا امريکا در مورد کاربرد اشعه در مواد غذايی را در زير ملاحضه نماييد:

  • FDA issued final food irradiation rules.    Full Notice

   + نادر بحرینی اصفهانی ; ٩:٤٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸۳/۱٠/٥
comment نظرات ()